Ajustarea culorilor cu instrumentul Match Color in Adobe Photoshop

In jos

Ajustarea culorilor cu instrumentul Match Color in Adobe Photoshop

Mesaj  whiteLion la data de Mar Apr 12, 2011 10:20 pm

Pregatirea unei serii de fotografii pentru publicare, de exemplu pentru Internet, implica ajustarea culorilor in asa fel incat acestea sa fie similare, fara sa apara diferente prea mari intre imagini si sa contribuim, si pe aceasta cale, la unitatea seriei. Aceasta ajustare este in special necesara pentru corectarea a doua sau mai multor fotografii care vor fi folosite intr-un montaj sau colaj.
Pentru aceasta, Adobe Photoshop ne ofera instrumentul Match Color.

Cum procedam?
Alegem o fotografie care va servi ca sursa si o a doua (sau mai multe) asupra carora vor fi aplicate corectiile de culoare.

1. Deschidem ambele imagini si potrivim ferestrele in care sunt afisate, pentru usurinta prelucrarii. In scopul demonstrarii utilizarii instrumentului, am ales pentru ajustare o fotografie al carei balans de alb era gresit setat.

2. Selectam fotografia pe care dorim sa o modificam si apelam instrumetul Color Match pe calea: Image > Adjustments > Match Color.

3. Se deschide o noua fereastra care pune la dispozitie mai multe cursoare de parametrizare.

4. In partea de jos a noii ferestre apare o lista derulanta din care selectam imaginea-sursa. In cazul de fata, am selectat ca sursa imaginea 1805.

5. Este bine sa bifam caseta Preview pentru a observa imediat efectele ajustarilor pe care le dorim.

6. Daca imaginea pe care dorim sa o modificam are o dominanta de culoare, bifam si caseta Neutralize.
Setarile alese pentru instrumentul Match Color in acest caz


7. Pentru a modifica luminozitatea imaginii de ajustat, deplasam cursorul Luminance, iar pentru a schimba intensitatea culorilor, folosim cursorul Color Intensity. Cursorul Fade ajusteaza intensitatea de aplicare a instrumentului.

8. Aplicarea ajustarilor stabilite se efectueaza dupa apasarea butonului OK.
De unde am plecat si ce am obtinut


Alte optiuni
1. Daca este nevoie, putem selecta ca sursa doar un strat din imaginea de referinta; de asemenea, putem utiliza doar o parte din fotografie, selectata in prealabil. Similar si pentru imaginea destinatie: putem aplica modificarile doar pe o zona, selectata in prealabil. Ajustarile partiale se aplica prin bifarea casetelor corespunzatoare din optiunile Image Statistics (Use Selection In Source To Calculate Colors in primul caz, respectiv Use Selection In Target To Calculate Adjustment).

2. Rezultatele sunt bune daca subiectele, chiar diferite, se afla intr-o iluminare cu temperatura de culoare apropiata. Daca iluminarea este foarte diferita ajustarea manuala poate da rezultate mai bune.

3. Pentru a estima efectul aplicarii instrumentului, incercati sa evaluati cum apar in imaginile primare elementele comune in cat mai multe dintre fotografii.


avatar
whiteLion

Mesaje : 84
Puncte : 150
Reputatie : 13
Data de inscriere : 12/11/2010

http://sevenfotostudio.blogspot.com/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum